Vores ydelser og priser

Vi deler gerne ud af vores ekspertise og tilbyder foredrag, undervisning og rådgivning om en bred palette af emner i den digitale verden.

Temaer

Vi undersøger og arbejder med et bredt spektrum af emner. De følgende eksempler har vi tidligere talt, undervist og rådgivet kunder om:

Digital sikkerhed for alle

 • Foredrag: For dig, der gerne vil i gang med digital sikkerhed, når du kommunikerer privat såvel som i arbejdssammenhæng. Du får et overblik over, hvordan du kan styrke sikkerheden med nemme og gratis værktøjer, og du lærer at beskytte dig mod de mest almindelige digitale angreb.
 • Workshop: I gennem en række praktiske øvelser får deltagerne hands-on færdigheder i, hvordan de øger deres digitale sikkerhed uden det kræver at de er it- eller sikkerhedseksperter.

Digital sikkerhed for professionelle

 • Foredrag: Journalister, kommunikatører, meningsdannere og andre offentlige personer er særligt udsatte mål for digitale angreb. Samtidig har mange professionelle en særlig forpligtelse til at beskytte følsom data og kommunikation. Foredraget er særligt målrettet disse behov, og kan tilpasses for eksempel journalister, NGO’er, psykologer, advokater eller andre faggrupper.
 • Workshop: Ved hjælp af praktiske øvelser med fokus på arbejds-scenarier, lærer deltagerne at kommunikere krypteret, håndtere følsomme data, vurdere deres trusselssituation og beskytte sig mod de mest almindelige digitale angreb, som deres faggruppe bliver udsat for.

Rejsesikkerhed

 • Foredrag: En introduktion til nogle af de trussels-scenarier og digitale udfordringer, der kan være forbundet med rejser til udlandet, som som især er rettet mod professionelle, der arbejder med følsomme informationer, fx journalister, advokater, aktivister og erhvervsrejsende.
 • Workshop: Vi introducerer deltagerne til praktiske metoder og redskaber, som de kan benytte sig af for at tage foranstaltninger til at øge deres sikkerhedsniveau før, under og efter deres rejseaktivitet.

Påvirkning, fake news og propaganda

 • Foredrag: Propaganda i den digitale verden har trukket overskrifter i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg og brexit-afstemningen i UK. Men den digitale propaganda og valg-manipulation finder sted verden over og ligger i forlængelse af tidligere tiders propaganda i traditionelle medier. Lær hvem der manipulerer og hvilke midler de har til rådighed og hvordan man kan håndtere en digital medievirkelighed under politisk påvirkning.
 • Workshop 1 - Memes og manipulation: Memes, billede-makroer og korte videoer er blevet en fast del af kosten på digitale platforme, når vi underholdes, socialiserer og fortærer nyheder og holdninger. Deltagerne lærer at bruge de virkemidler, der får os til at reagere emotionelt, frem for reflekteret, og får derigennem færdigheder til at modstå digitale påvirkninger.
 • Workshop 2 - Hack fake news: Gennem en kodeworkshop for nybegyndere, får deltagerne skærpet deres digitale kritisk sans. Vi udfordrer deltagerne til at lave deres egne propaganda-eksempler og introducerer redskaber til research og fact-check af tvivlsomme påstande på sociale medier.


Andre formater

Ud over foredrag og workshops udvikler vi løbende en række legende, eksperimenterende, kreative formater til at formidle vores viden på en anderledes og engagerende måde.

Tech-orienteringsløb

På tech-orienteringsløbet får deltagere indblik i nogle af de største dilemmaer, der gemmer sig i den digitale teknologis indtog i vores hverdag. Deltagerne bevæger sig gennem en række poster, hvor de kan møde robotter, gætte fake news, lave clickbait, bygge konspirationsteorier, interagere med sin egen filterboble, bygge algoritmer i Lego og meget mere. Vi udvikler orienteringsløbs-formatet, så niveauet passer til deltagerne. Vi har bl.a. afholdt løb på Arken Museum for Moderne Kunst for 200 elever i alderen 14-17 og i Aarhus til Internet Week Denmark for 150 elever i alderen 13-16.

Data detox / how to quit

Er du afhængig af din telefon? Får du stress af kravene til at være til stede på de sociale medier? Gennem mindfulness-øvelser og kreativ performance undersøger deltagerne, hvordan tech-giganterne forsøger at styre deres digitale liv og påvirke deres adfærd. Vi hjælper deltagerne med at styrke deres mentale immunforsvar og tage en datadetox, hvor de tager kontrollen tilbage over deres digitale liv på deres egne præmisser. Vi har bl.a. lavet formatet i forbindelse med Art Week Copenhagen 2018 og i en miniversion på Internet Freedom Festival 2019.

Infrastruktur-byvandring

Internettet er ikke et “andet” sted udenfor den fysiske verden. Det består af endeløse rækker af computere i kæmpe datacentre, der kræver mineraler at bygge, energi at drive. Gennem en byvandring og samtalesalon, lærer deltagerne at forholde sig til den digitale verden som en fysisk infrastruktur med miljømæssige konsekvenser gennem energiforbrug og arealanvendelse. Vi har afholdt formatet i forbindelse med Techfestival 2018.

Sikkerhedscafé

Når deltagerne til en konference eller lignende arrangement har praktiske spørgsmål om  digital sikkerhed kan de møde op i sikkerhedscaféen og spørge en Cybernaut til råds. Vi giver dine deltagere praktisk hjælp og rådgivning ud fra deres specifikke behov. Vi har lavet sikkerhedscaféer til European Investigative Journalism Conference & Dataharvest i 2017, 2018 og 2019.


Priser

 • Foredrag (30-60 minutters med op til 100 deltagere) - 5.000 kr
 • Foredrag og workshop (3 timer) - 8.500 kr.
 • Heldagsseminar (7 timer) -  14.500 kr.

Det med småt: Priserne er vejledende og tager udgangspunkt i en enkelt taler eller facilitator til et internt kursus i en organisation. Til workshops og seminarer arbejder vi med en skala på 1 facilitator til 10 deltagere. Alle priser ex. moms og uden transportudgifter. Vi tillægger transporttid, hvis arrangementet er uden for Storkøbenhavn.