Cybernormer #16: Fra chemtrails til Onkel Reje. Konspirationsbevægelsen i Danmark

På få år er de gået fra at være en lille niche man grinede af omkring middagsbordet, til en ægte politisk magtfaktor. Konspirationsteoretikere, sølvpapirshatte eller ’’frihedsbevægelsen’’ – hvem er de, hvor er de kommet fra, og hvad kommer vi til at se fra dem i fremtiden?

Cybernormer #16: Fra chemtrails til Onkel Reje. Konspirationsbevægelsen i Danmark

Før corona tog verden med storm, så man dem ofte til bittesmå demonstrationer foran Christiansborg mod 5g-stråling, Monsanto og chemtrails. Men pludselig, fra den ene dag til den anden, var de blevet en massebevægelse; igennem Men in Black, nye konspirationspartier og kollektiv vrede over nedlukninger og vacciner spredte konspirationstankegangen sig ud på de danske gader og ind i hjemmet. Siden har de erklæret krig mod drag-performere, børnebøger og Onkel Reje, med både bogafbrændinger og voldsom online hetz som midler.

Mange kalder dem sølvpapirshatte eller tosser, men hvem er de folk der deltager i de her begivenheder? Hvad tror de på og hvordan står det til i det, medlemmerne selv kalder den danske ’’frihedsbevægelse’’?

Disse spørgsmål og mange flere dykker vært og Cybernaut Maia Kahlke Lorentzen ned i sammen med konspirationsekspert og Cybernaut Harald Toksværd i dette afsnit af Cybernormer, der er en slags “nationens tilstand “ over den danske konspirationskultur.

Find Cybernormer der hvor du hører podcasts eller lyt med her

Se også vores inspirationshæfte til undervisere om konspirationsteorier her https://cybernauterne.dk/blog/inspirationshaefte-om-konspirationsteorier/

Links og kilder brugt i podcasten:

Lydklip: