Ny podcastserie om manosfæren

Ny podcastserie om manosfæren

Cybernauternes podcast Cybernormer lancerer en ny serie om 'manosfæren' - de dele af internettet hvor mænd mødes og taler køn, maskulinitet og ligestilling og organiserer sig imod feminismen.

Lyt til Cybernormer - Manosfæren på Spotify, iTunes eller der hvor du ellers hører dine podcasts. Du kan også afspille alle afsnit her fra siden.

Tredje afsnit - Mere end incels

I tredje afsnit af Manosfæren taler vi med professor Debbie Ging fra Dublin City University, der har forsket i manosfæren og antifeministiske bevægelser i 20 år.
Hun fortæller om fire forskellige af manosfærens  kernegrupper, nemlig scorekunstnerne, incels, MGTOWs og NoFappers. Hvad samler dem og hvor er de uenige? Og giver det mening at så meget mainstream medie og forskningsfokus er på én gruppe, nemlig incels, når de andre grupper er både bedre finansierede og mere velorganiserede?

Produktion: Cybernauterne
Lyddesign: Sara Nielsen

Andet afsnit - Gamergate

I andet afsnit har vi besøg af journalist og spilanmelder Julie Horup, der hjælper os med at belyse én af de vigtigste digitale begivenheder i nyere tid.Det var en af de første store orkestrerede chikanekampagner der angreb  feminister, som både var med til at få offentlighedens øjne op for  kvindehad på nettet,                                   sparkede gang i en  kulturkrig og gjorde en masse af manosfærens politiske influencere  berømte. Anden episode af Cybernormer Manosfæren handler om det, der senere blev kendt som Gamergate.  Første afsnit - En manderetsaktivist krydser sit spor

I første afsnit skal vi møde Lars Rex Mundi, som har været en meget aktiv del af den danske manosfære indtil for få måneder siden. Men nu har han valgt en anden vej, og det vil han gerne fortælle os om i denne episode

Lars fortæller om hvordan han var aktiv i det nu lukkede  Manfo, der var en parodi på Kvinfo, og brugte meget tid på at svine feminister til på sociale medier. Han fortæller også hvordan det påvirkede hans syn på kvinder generelt.
Han fortæller også hvordan han oplevede at hans aktivitet i antifeministiske fora introducerede ham for mennesker og idéer der lå langt til højre på det politiske spektrum.

For eksempel var han en del af MANDdag møderne, som researchkollektivet Redox har beskrevet i artiklen Antifeminister og Antimuslimer slår pjalterne sammen og har modtaget rekrutteringsmateriale fra højreekstreme grupperinger.

På et tidspunkt møder Lars dog vennen han kalder Adam Andersen, som går ham på klingen med hans holdninger, samtidig med at han viser ham omsorg. Det bliver et vendepunkt for ham. Lyt til hele Lars historie i første afsnit af Cybernormer Manosfæren her på siden eller via iTunes, Spotify eller hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Maia Kahlke Lorentzen

Maia Kahlke Lorentzen

Maia researcher og formidler internetkultur, online hadfællesskaber og digital chikane. Hun er forfatter til bogen 'Kan Trold Tæmmes'.
Læs mere.