Manosfæren 8: The Black Manosphere

Manosfæren er ikke kun hvid! I dette afsnit dykker vi ned i The Black Manosphere, Passport Bros, Hoteps, MGTOWs og misogynoir sammen med Phd. Alexandria C. Onuoha fra Suffolk Universitet.

Manosfæren 8: The Black Manosphere

Når vi taler om manosfæren i vores podcastserie, er der ofte fokus på vrede hvide mænd og deres frustrationer over kvinder i almindelighed, feminister i særdeleshed.

Men der er også dele af manosfæren, der ikke er drevet af og for hvide mænd. Dette afsnit af manosfæren handler om et af de steder, nemlig the Black Manosphere, eller den sorte manosfære.

Her lufter særligt britiske og amerikanske sorte mænd deres frustrationer over feminisme, “stærke sorte kvinder” og det de ser som undermineringen af den sorte familie. De laver podcasts, TikTok videoer og YouTube essays hvor der diskuteres passport bros, MGTOWS, Hoteps og deles en hel del misogynoir. Til at hjælpe os med at forstå den sorte manosfære, har vi besøg af Phd. Alexandria Onuoha fra Suffolk Universitet, som har studeret og skrevet om den sorte manosfære ud fra sit perspektiv som udviklingspsykolog.

Manosfæren er en serie af Cybernauternes podcast, hvor vi sætter fokus på de digitale rum hvor mænd mødes og diskuterer køn og maskulinitet - og er enten kritiske overfor, eller direkte modstandere af feminismen. Du kan høre de andre episoder ved at finde Cybernormer dér, hvor du hører podcasts. 

Gæst: Alexandria Chidera Onuoha, @theacostyles på Twitter 
https://www.bu.edu/antiracism-center/profile/alexandria-chidera-onuoha/
Vært: Maia Kahlke Lorentzen

Lyt her eller find manosfæren der hvor du ellers hører podcastsKilder og referencer

Lydklip