Manosfæren 7: #Tradwife

Måske har du set dem under hashtagget #tradwives: En sammentrækning af ordene traditionel og kone. Medierne kalder det en tendens, hvor kvinder vender tilbage til husmodergerningen i en krisetid. Men er det nu også hele forklaringen på tradwife fænomenet? Eller stikker der noget andet bag?

Manosfæren 7: #Tradwife

Det er ikke kun mænd, der længes tilbage til en tid før feministerne kom og ødelagde det hele.

På Instagram og TikTok kan man finde kvinder der ligner husmødre fra 50’ernes Coca Cola reklamer, som deler deres madopskrifter, tips til at binde slips og hvordan man er en god, underdanig hustru i lækre, æstetisk perfekte videoer og billeder.

Måske har du set dem under hashtagget #tradwives: En sammentrækning af ordene traditionel og kone. Og har du læst om dem i danske medier, har du måske hørt at de er en ny bevægelse eller tendens, hvor kvinder vender tilbage til husmodergerningen i en krisetid, eller endda som et oprør mod den feministiske bevægelse.

Men er det nu også hele forklaringen på tradwife fænomenet? Eller stikker der noget andet bag.

I dette afsnit af manosfæren dykker vært og Cybernaut Maia Kahlke Lorentzen sammen med digital indholdsskaber Eldina Jaganjac ned i rødpillede kvinder, cottagecore æstetik og et højreradikalt internetmeme der vandrede ud i virkeligheden.

Lyt her eller find Cybernormer der, hvor du hører podcasts.


Manosfæren er en serie af Cybernauternes podcast, hvor vi sætter fokus på de digitale rum hvor mænd mødes og diskuterer køn og maskulinitet - og er enten kritiske overfor, eller direkte modstandere af feminismen. Du kan høre de andre episoder ved at finde Cybernormer dér, hvor du hører podcasts.

Find Eldina Jagancac på Instagram her

Links og kilder brugt i podcasten: