Bog: Kan trold tæmmes?

Bog: Kan trold tæmmes?

I 2019 udkom "Kan trold tæmmes?", skrevet af Maia Kahlke Lorentzen, Katrine Emme Thielke og Nana Dall. Bogen afdækker trolde og trolling i Danmark og konsekvenserne af deres hærgen på de sociale medier.

Når nogen siger internettrold, tænker du måske, at der er tale om et moralsk afsporet kældermenneske. Men det er en misforståelse. ’Trolling’ er blevet et fænomen, der ikke længere er isoleret til online-subkulturer, men er udbredte taktikker som kan være alt fra satirisk fjol, aktivistiske afsporinger af debatter på sociale medier til hadekampagner, trusler og cyberstalking. Og de fleste af os, deltager i det. Troldene er med andre ord os selv.

Kan trold tæmmes? analyserer troldeadfærd fra A til Z og graver sig ned i ytringsfrihedens digitale dilemma: for hvad stiller man op, når den enes ytringsfrihed fører til intimidering og ekskludering af den anden? Hvordan skal vi forstå troldeadfærd, og hvad gør vi ved det, når adfærden truer den demokratiske samtale?

💡
Du kan booke os til holde oplæg om troldeangreb og shitstorms til din virksomhed eller organisation. Se mere på ydelser og priser.

Bogens forfattere: Katrine, Nana, og Maia.

Se også Maias TED talk om troldeadfærd:

Troldeadfærd truer ytringsfriheden
Internettrolde gør livet surt for os andre på nettet, og det har mere alvorlige konsekvenser, end man lige tror. I denne TED Talk fortæller Maia hvorfor vi allesammen er nødt til at sige fra overfor troldene, når vi møder dem på nettet.