Kønskrigerne #4: Tænk dog på børnene!

Det seneste afsnit af vores podcastserie Kønskrigerne handler om den moralske panik om transkønnede børn. Find Cybernormer Kønskrigerne der hvor du hører podcasts

Kønskrigerne #4: Tænk dog på børnene!

Idéen om at en farlig transagenda forfører børn og lokker dem eller ligefrem tvinger dem til at skifte køn, er længe blevet fremført, både blandt kønskritiske influencere og konservative debattører og politikere. I USA har det medført flere omfattende og indgribende lovforslag og endda forbud mod behandling af transkønnede børn, ligesom flere og flere børnehospitaler og læger der arbejder med transkønnede børn oplever trusler og hadkampagner, koordineret af religiøse og politiske ekstremister.

Dagsordener og misinformation fra fra kønskritiske influencere spreder sig i medier herhjemme, og påvirker praksis i forhold til behandling af mindreårige i hele norden. Og panikken om børnene også for alvor nået til Danmark.

Dette afsnit af kønskrigerne handler om børnene. Om hvordan misinformation og skræmmebilleder bliver spredt, om pseudovidenskabelige teorier om transkønnethed der smitter på internettet og om hvorfor tanken om at transkønnede børn godt forstår og kender deres egen identitet er så skræmmende for så mange mennesker.

Lyt til Kønskrigerne her eller find den der, hvor du hører podcasts.

Du kan også finde en bonusepisode med et interview med YouTuber og researcher Caelan Conrad, der har været online i kønskritiske facebookgrupper og fundet forældre der bedriver omvendelsesterapi på deres børn.

⚠️
Indholdsadvarsel:
Podcasten indeholde eksempler på stærkt transfobiske og hadefulde kommentarer, samt henvisning til selvskade og selvmord.

❓Om denne podcast: I serien Kønskrigerne undersøger Cybernauterne den “kønskritiske” (Gender Critical) bevægelse, dens historik, dagsordener og metoder, og forklarer den anti-trans dagsordenen, den er en del af. I første afsnit kan du høre en introduktion til bevægelsens historie

Vi giver i podcasten især mikrofonen til dem, der rammes direkte af denne anti-trans retorik, og som ofte overses eller ekskluderes i “debatten”, selvom det er deres liv, sikkerhed og rettigheder der er til diskussion.

Læs mere om baggrunden for podcastserien her. Du kan også lytte til afsnit 1, der handler om bevægelsens historiske rødder, ligesom du kan finde afsnit 2 der handler om transkvinder i sport og afsnit tre der handler om den kønskritiske bevægelses organisering på internettet.

Gæster i dette afsnit

  • Rolf Mertz er transmand, forfatter og debattør.
  • Vivien Molnar er researcher og aktiv i TransAktion
  • Frederikke Kjerulff Madsen er læge og seksualunderviser
  • Helge Sune Nymand er formand i Forening for Støtte til Transkønnede Børn.

Lyddesign: Sara Nielsen, www.saranielsen.dk

Stemmelægning: Nynne, AK, Telli, Henrik og Johannes

Vært: Maia Kahlke Lorentzen

Du kan støtte følgende initiativer for og af transpersoner i både Danmark og udlandet

* Hvis du har andre initiativer i Danmark eller udlandet der bør være på denne liste, så skriv til os.

Kilder brugt i denne episode

Lydklip brugt i afsnittet fra: