Cybernormer #5: Twittertrolden

Cybernormer #5: Twittertrolden

En anonym trold har gennem længere tid gjort livet surt for folk på Twitter. Særligt kvinder der fortæller offentligt om overgreb havde trolden det med at hænge ud for at lyve og være opmærksomhedskrævende.

Cybernormer har besøg af Emilie Green og Kirstine Holst, der er aktive i foreningen Voldtægtsofres Vilkår, og som begge har prøvet at blive hængt ud af Twittertrolden. Emilie endte med at hoppe af det sociale medie, fordi det tog for hårdt på hende. Kirstine tog anderledes metoder i brug for at komme til bunds i hvem, der var bag den ubehagelige anonyme profil. Og det virkede vist – for trolden er i hvert fald midlertidigt væk fra Twitter.

Men hvad betyder det egentlig at blive hånet og hængt ud digitalt når man fortæller om traumatiske oplevelser? Det fortæller Emilie og Kirstine om i denne episode af Cybernormer.

Lyt til Cybernormer episode 5 "Twittertrolden" her, på Spotify, iTunes eller der hvor du hører podcasts.

Denne episode kommer med en indholdsadvarsel da vi taler om voldtægt og seksuelle overgreb, ligesom der bliver voice-acted et par ubehagelige Tweets.

Cybernormer er produceret af Cybernauterne, et netværk af eksperter i teknologisk forståelse, internetkultur og cybersikkerhed. I vores podcast taler vi om hvordan teknologien, internettet og digital kultur påvirker os som individer og samfund.

Vært: Maia Kahlke Lorentzen.

Kilder og referencer fra denne episode:

Rapport om voldtægtsmyter blandt unge fra det Kriminalpræventive Råd https://dkr.dk/nyheder/2021/dec/voldtaegtsmyter-er-udbredte-blandt-unge

Voldtægtsofres Vilkårs hjemmeside: https://offervilkaar.dk

Tak til Thomas og Peter for hjælp med at hente indhold ned fra Twitter.