Cybernormer #22: Medier, misinformation og Israelsk propaganda

Cybernormer har i dette afsnit besøg af den palæstinensiske journalist Mariam Barghouti til en samtale om medier, misinformation og Israelsk propaganda.

Cybernormer #22: Medier, misinformation og Israelsk propaganda

I dette afsnit af Cybernormer har vi besøg af palæstinensisk journalist og politisk analytiker Mariam Barghouti, der bor i Ramallah og dækker situationen i Gaza og på Vestbredden i de besatte områder. Hun har længe kritiseret vestlige medier ukritiske tilgang til officielle israelske talepunkter og misinformation.

Vi har haft hende med på en forbindelse fra Ramallah til en samtale om propaganda, misinformation og mediekritik - af både sociale og traditionelle nyhedsmedier. Vi skal høre nærmere om hasbara, militærpropaganda på TikTok, influencerkampagner og pro-israelske troldefabrikker. Om hvordan det israelske Ministry of Strategic Affairs søger at påvirke mediedækningen af Israel og hvad journalister bør gøre for at holde deres faglige ansvar for øje i den forbindelse. Om sociale mediers rolle i at bringe information ud om forholdene i Gaza og om hvad man kan gøre for at holde mediehuse og journalister ansvarlige.

*Vi beklager den svingende lydkvalitet i starten, vores internetforbindelse var lidt ustabil.

Lyt til Cybernormer her eller find den hvor du hører podcasts:


Gæst: Mariam BarghoutiInstagram: https://www.instagram.com/mariambarghouti/
Twitter/X konto: https://twitter.com/MariamBarghouti
Vært: Maia Kahlke Lorentzen

Kilder og referencer brugt i afsnittet:

Lydklip: