Cybernormer #19: Palæstina, censur og shadowbans

Cybernormer #19: Palæstina, censur og shadowbans

Siden Hamas terrorangreb i Israel 7. oktober og den efterfølgende Israelske krigserklæring og bombning af civilbefolkningen i Gaza, er bølgerne gået højt på sociale medier, hvor mange får deres informationer om situationen.

Det er dog mindre sandsynligt at folk får informationer fra palæstinensiske organisationer, journalister og sociale media brugere. Det skyldes blandt andet skæve moderationspolitiker fra store sociale medieplatforme som Meta og X, der i ofte overmodererer palæstinensisk indhold, samtidig med at hadtale og voldsopfordringer rettet mod palæstinensere i omfattende grad får lov at blive oppe.

Den palæstinensiske digitale rettighedsorganisation Hamleh har dokumenteret hvordan situationen påvirker palæstinensiske digitale rettigheder, herunder hadtale, trusler, opfordringer til vold, censur og misinformation.

De har udgivet briefingen ”The palestinian digital rights situation since october 7th”, som vi fik deres direktør Nadim Nashif til at fortælle os om over en internetforbindelse fra byen Haifa, hvor organisation har sit hovedkontor.

Lyt her eller der hvor du ellers hører podcasts


Vært: Maia Kahlke Lorentzen
Gæst: Nadim Nashif

Journalister der rapporterer fra Gaza som Nadim nævner :

Kilder og links: