Cybernormer #14: Nazisterne på teenageværelset

I dette afsnit af Cybernormer har vi besøg af journalister Ida Nyegård Espersen og Mikkel Kristensen, der fortæller om deres graverarbejde i nynazistiske discordservere, den svære samtale med de chokerede forældre, og om hvordan man modvirker radikalisering på teenageværelset.

Cybernormer #14: Nazisterne på teenageværelset

I tre måneder har journalisterne Ida og Mikkel været undercover i det højreekstreme online forum Fædrelandet på chatplatformen Discord.

I Fædrelandet deles der både Hitlermemes, terrorvideoer og nynazistisk ideologisk inspiration . Men der hyggesnakkes også om hverdagsting blandt medlemmerne, der overvejende er danske teenagedrenge.  Medlemmerne ønsker at lave en bevægelse, og de snakker åbent om hvordan de kan rekruttere flere til den via mainstream sociale medier som TikTok.  

Men nogle af Fædrelandets medlemmer dem får sig en overraskelse, da de to journalister pludselig banker på deres dør, og insisterer på at vise deres forældre hvad det er for et online fællesskab, deres børn er med i.

I dette afsnit af Cybernormer har vi besøg af de to journalister Ida Neygård Espersen og Mikkel Kristensen, der fortæller om deres graverarbejde i nynazistiske discordservere, om hvordan humor og ironi bruges til at pakke ideologi ind, den svære samtale med  de chokerede forældre, og om hvordan man kan modvirke online radikalisering på teenageværelset.

Gæster: Ida Nygård Espersen og Mikkel Christensen
Vært: Maia Kahlke Lorentzen

Lyt her eller find Cybernormer der, hvor du hører podcasts

Kilder brugt i dette afsnit