Cybernormer #10: Wokeisterne kommer!

Cybernormer #10: Wokeisterne kommer!

Hvis du ikke læser nyheder eller du har taget en tiltrængt sociale medie pause henover sommeren, har du måske misset at "wokeismen" er over os.

Historier om hvordan en ny, ekskluderende, totalitær og fascistoid ideologi er ved at infiltrere og ødelægge vores samfund har i hvert fald overtaget mediebilledet, og skal man tro de mange debatindlæg er det en trussel vi for alt i verden ikke må overgive os til.

Men hvad er Wokeisme egentligt når man sådan kigger nærmere? Er det i virkeligheden det samme som "identitetspolitik", "krænkelseskultur" eller "politisk korrekthed"?
Hvad betyder de her udtryk, og hvorfor skulle det være så farligt?

Cybernaut Anne Katrine Raahede har inviteret kollega Maia Kahlke Lorentzen og PhD i medievidenskab Morten Stinus Kristensen i studiet, for at få svar på hvad panikken om "wokeismen" egentlig handler om.

Stream afsnittet her eller find den der, hvor du hører podcasts.

Kilder brugt i denne episode af Cybernormer:

Michael Bang Petersen og Steffen Selmer's Epinion undersøgelse om danskernes holdninger til "woke" emner:

"Normstormere har flere forhold til fælles med en af det 20. århundredes værste terrorbevægelser", Søren Jacobsen Damm, Berlingske Tidende, 15. juli 2022

"Til stregen" satiretegning om Normstormerne, Berlingske Tidende, 22. juli 2022

Optælling af mediehistorier med begreberne "woke", "identitetspolitik" og "politisk korrekthed" foretaget af Cybernauterne i nyhedsdatabasen infomedia i årene 2018-2022. Se resultaterne her: