Sociale medier: Al data til folket

Sociale medier: Al data til folket

Forskningens Døgn: De sociale medier er uden for demokratisk kontrol. Alligevel benyttes de ukritisk af milliarder af mennesker verden over til at få nyheder, debattere og forbinde os med venner og familie. Men der findes alternativer.

Union har inviteret Cybernauterne til at kuratere en samtalesalon om demokrati og mangel på samme på sociale medier, deres forstærkende effekt på misinformation og polarisering, overvågning, algoritmisk bias og kapitalisering af adfærd, dillemaerne ved indholdsmoderation og ikke mindst hvilke alternativer vi har til store, kommercielt drevne sociale medier.

Deltagelse er gratis, reserver pladser via billetto her

Paneldeltagere

Nanna Thylstrup

Phd. og lektor ved Copenhagen Business School. Har forsket i indholdsmoderationsprocesser hos social mediegiganter som Facebook.

Rikke Frank Jørgensen

Phd. og seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder. Har forsket i grænserummet mellem teknologi og menneskerettigheder.

Zeerak Waseem

Phd. og researcher ved Sheffield Universitet. Har forsket i hvordan man kan udvikle tekniske redskaber til at bekæmpe online hadtale.

Moderator

Maia Kahlke Lorentzen fra Cybernauterne. Researcher og formidler af internetkultur.

Radikal.Social står for baren, hvor der kan købes forfriskninger.

Fredagsbar med introduktion til Mastodon

Efter samtalesalonen kan du få en praktisk introduktion til et alternativ til social medie-giganter som Twitter og Facebook, nemlig platformen Mastodon, som flere og flere danskere får øjnene op for. Her er er der nemlig hverken reklamer, eller nogen der sælger din data videre. Mastodon består af en masse brugerdrevne digitale fællesskaber, der taler sammen på tværs af landegrænser.

Der vil være danske Mastodonbrugere og administratorer til stede, som kan vise dig hvordan det fungerer, og hjælpe dig med at oprette en konto, så du kan prøve et alternativt socialt medie.

Efter arrangementet kan man fortsætte samtalen over et lækkert aftensmåltid i spiseriet Send Flere Krydderier, som ligger i stueetagen i Union.