Symposium: LGBT+ personer og kunstig intelligens

Symposium: LGBT+ personer og kunstig intelligens

Kunstig intelligens er på alles læber, men teknologi er aldrig neutral. Sammen med digitale eksperter og kunstnere vil vi gøre dig klogere på nuancerne i debatten. Marker Pride Week med indsigter, værktøjer og viden om nye teknologier og vær med til samtalen om, hvordan vi skaber en mere inkluderende og retfærdig teknologisk fremtid for alle.

Vær med når IDA markerer Pride Week sammen med Cybernauterne og kunstneren Ada Ada Ada, og undersøger kunstig intelligens fra en LGBT+ prisme.

Alle er velkomne, uanset om man er medlem af IDA eller ej. Paneldebatterne er gratis, workshoppen har et mindre deltagergebyr på 60 kr. for forplejning.

Skriv dig op til workshoppen fra 12-14.30 på IDAs hjemmeside

Skriv dig op til talk og panel fra 15.00-18.00

Program

12:30-14:30: Workshop - Queers in the machine af Ada Ada Ada
I løbet af denne workshop lærer du at forstå, finde og udfordre begrænsningerne i kunstig intelligens-teknologier, med specifikt fokus på LGBT+ personers erfaringer og oplevelser. Workshoppen er to-delt og giver hands-on erfaring med hhv. tekst- og billedgenereringsalgoritmer. Målet er at kultivere et kritisk og konstruktivt blik på kunstig intelligens-teknologier. I forbindelse med Pride Week tager vi udgangspunkt i LGBT+ personer og oplevelser, men med et intersektionelt blik drager vi også paralleller til andre marginaliserede grupper. 

Tilmeld dig her - alle kan deltage, uanset om man er medlem af IDA eller ej

Panel og talks


15:00: Velkommen
15:10: "Loab and Other Queer Data-Horrors of Generative AI" af Steph Maj Swanson

AI models are trained to categorize and generalize humans. The images and texts they generate inherently tend toward the normative center of the data distribution. But what queer horrors might lurk in the periphery? And what do they tell us about machine learning, data collection, and ourselves? This talk is in English, and will be followed by a Q&A.

Læs mere om Steph Swansons arbejde med Loab her

16:00: "Censur, shadowbans og algoritmisk vold" paneldebat
LGBT+ personer oplever rutinemæssigt censur af deres billeder og udtryk på sociale medier, med påstand om at det er ”upassende”. Samtidig går hadefuldt indhold OM LGBT+ personer ofte viralt, som vi også har set i Danmark med indhold om transpersoner og drag queens. I dette panel dykker vi ned i hvordan indholdsalgoritmer og automatiseret moderation påvirker LGBT+ personers ytringsfrihed, sikkerhed og rettigheder på mainstream sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter.

Panelister: Mikkeline Thomsen, Christoffer Koch Andersen og Maia Kahlke Lorentzen.

17:00: Uformel mingling og en drink

18:00: Tak for i dag

Tilmeld dig her

Hvem kan deltage:

Queers in The Machine Symposium henvender sig til LGBT+ personer og allierede, der ønsker at forstå de usynlige bias i kunstig intelligens systemer og deres konsekvenser, samt til alle med interesse i nye teknologiers muligheder og begrænsninger. Alle kan deltage, også hvis man ikke er medlem af IDA. Symposiet er arrangeret af IDA i tæt samarbejde med Maia Kahlke Lorentzen fra Cybernauterne og algoritmisk kunstner Ada Ada Ada.