Samfundsengagement

Sociale medier har i dag en central plads i unge og voksnes informationsbillede og er derved også de mest udbredte platforme til samtaler og debat. På trods af platformenes mange muligheder, er alt dog ikke godt i den virtuelle verden.

Samfundsengagement

Hvornår:
Onsdag 1. februar 2023, 17:00-19:00
Hvor:
Klub, Linnésgade 25, 1361 København K

Beskrivelse:

Sociale medier har i dag en central plads i unge og voksnes informationsbillede og er derved også de mest udbredte platforme til samtaler og debat. På trods af platformenes mange muligheder, er alt dog ikke godt i den virtuelle verden. Debatter online er ofte domineret af ældre mennesker, præget af en hård tone, trusler og had. Samtidigt skaber selskabernes profitmaksimerende algoritmer isolerede ekkokamre og belønner vrede og misinformation.

Samtalen vil derfor tage udgangspunkt i:
• Hvordan ville et internet vi selv designede se ud?
• Hvordan adskiller offline og online aktivisme sig?
• Hvordan navigerer unge i det nye fundament for debat, og i højere grad
inkluderes i den offentlige digitale samtale?
• Hvad skal der til for at unge mennesker vil have lyst til at deltage i den offentlige debat

Maia Kahlke Lorentzen er tech-aktivist og specialist i digital kultur og cybersikkerhed. Hun er en del af netværket Cybernauterne, der underviser, formidler og researcher internetkultur og teknologiens påvirkning af samfundet. Hun er medforfatter til bogen "Kan trold tæmmes" der handler om debatkulturen på sociale medier, og hjælper både aktivister, organisationer, debattører og privatpersoner med sikkerhed og digitalt selvforsvar når de bliver angrebet af internettets troldehære.

Arrangør:
SAGA er en parti neutral politisk ungdomsorganisation som vil samle den brede ungdom, og vise at det demokratiske samfund og brugen af ens stemme har potentialet til at ændre verden. SAGA forsøger at forstærke ungdommens stemme i den offentlige debat ved at skabe bred repræsentation, samt en effektiv kanal til de besluttende organer i Danmark. SAGA vil gerne skabe arrangementer om politik på en ny måde, som tiltrækker den unge generation.

Saga – Til ungdommen, for samfundet
Til ungdommen, for samfundet